Upiši ključne riječi:
MUSIC INFO|PREGLED DOGAĐANJA|GLAZBENI OGLASNIK|STATUS ONLINE|MARKETING|KONTAKT 19.03.2024.


Boško Petrović predstavio "B.P. Collection"   Ispis  E-mail 
27.04.2010.

U poznatom zagrebačkom B.P. Clubu, koji je ove godine obilježio 22 godine svog postojanja, jučer je održana promocija luksuznog izdanja B.P. Collection, i to prvog četverostrukog izdanja kako je naglasio legendarni Boško Petrović. Okupljenim medijima, kolegama i prijateljima već je naime najavio da se sprema za novi takav projekt, a također je naglasio kako će ostati ustrajan u odluci da i dalje uživa u glazbi i životu narednih 75 godina te sve prisutne pozvao da se na istom mjestu nađu 2085-e.

O samom izdanju govorila su dva istaknuta glazbena kritičara Aleksandar Dragaš i Davor Hrvoj koji su uz pokojnog Dražena Vrdoljaka pisali o životu i radu jedinstvene pojave Boška Petrovića. Iako se te večeri Boško Petrović nije uhvatio svog poznatog vibrafona, večer nije mogla proći bez glazbe, a za nju su bili zaslužni Sandi Čakalo za klavirom te mlada 16-godišnja Dina Rizvić iz Labina koja je prisutne oduševila izvedbama poznatih svjetskih hitova na klaviru i gitari. A pravi biser i najugodnije iznenađenje večeri bio je nastup proslavljenog klavirista, sjajnog Davida Gazarova.

Odlične recenzije ovog izdanja kao i njegov značaj u hrvatskoj glazbi posebice jazz glazbi i dalje pune novinske stupce, a u tijeku je i posebna ponuda u prodavaonicama Croatia Recordsa. Naime, prvih 200 kupaca ovog četverostrukog izdanja dobit će na poklon i CD From Moscow to L.A. dua Petrović - Frangeš.

Vijest o promociji B.P. Collectiona završit ćemo izvatkom iz recenzije glazbenog kritičara Hrvoja Horvata u Vjesnikovoj rubrici album tjedna: 

"Boško Petrović doista je neusporediva pojava domaćeg jazza. Iako postoje generacijski istomišljenici i suradnici s kojima je od pedesetih godina 20. stoljeća promovirao tu čudnu glazbenu vrstu, Boškova statura razlikuje se od većine. Jedino se sveprisutnost Arsena Dedića može mjeriti s uslugom koju je Petrović napravio domaćem jazzu, pritom dakako i sam uživajući. No, činjenica je da se kretao po daleko nekomercijalnijem terenu, uspijevajući od bauka jazza napraviti priču koju su mnogi potom razumjeli i prihvatili.

Boškova žovijalnost, pristupačnost i scenski šarm su legendarni, ali konkretan rad još više. Luksuzna četverodijelna CD kutija "B.P. COLLECTION" pokazuje neke od puteva kojima se kretao Boško Petrović, najviše po pozornicama, u živoj svirci."



Koncerti
Petak, 05.11.2010.
Lady Gaga u Areni Zagreb
Petak, 24.09.2010.
Guns n' Roses u Areni Zagreb
Ponedjeljak, 08.11.2010.
Sting u Areni Zagreb


 Music Info
 Pregled događanja
 Glazbeni oglasnik

Radogost prevoditelji