Upiši ključne riječi:
MUSIC INFO|PREGLED DOGAĐANJA|GLAZBENI OGLASNIK|STATUS ONLINE|MARKETING|KONTAKT 19.03.2024.


Sting u Areni Zagreb   Ispis  E-mail 
26.07.2010.

Sting će, zajedno s Kraljevskim filharmonijskim orkestrom, ove jeseni produljiti svoju europsku turneju. Turneja pod imenom ‘Simphonicity’, koja je počela u Vancouveru 2. lipnja, a već je obilježena rasprodanim koncertima po Sjevernoj Americi, predstavit  će Stinga i njegove najpoznatije pjesme re-dizajnirane za simfonijski orkestar. Kraljevskim filharmonijskim orkestrom dirigirati će Maestro Steven Mercurio (Pavarotti, Bocelli).

Zagrebački koncert najavljen je za 8. Studenog u Areni Zagreb, kada će Sting zajedno s Kraljevskim filharmonijskim orkestrom održati nezaboravno glazbeno iskustvo i svoje najpopularnije pjesme uvesti na repertoar klasične glazbene scene. U novom ruhu, pjesme koje su posebno dizajnirane za orkestar, osvježit će bogatu paletu pjesama koje su već sada postale klasika u svjetskim glazbenim okvirima.

Europska turneja počinje 3. rujna kada Sting nastupa u Oslu, a samo dva dana poslije odlazi u Kraljevski teatar u Kopenhagenu. Sting i Sjeverni simfonijski orkestar će 5. listopada izvesti posebni koncert u dvorani ‘Sage Hall’ u svom rodnom Newcastlu. 
Najavljeni su i koncerti u ostalim prestižnim dvoranama poput onog u Royal Albert Hallu u Londonu 1. listopada, Verdi teatru u Firenci 25. listopada, teatru Arcimboldi u Milanu 2. studenog i u Santa Cecilii u Rimu 10. studenog. Naravno, jesenska turneja će se zadržati i u sljedećim gradovima: Stockholm, Helsinki, Berlin, Koln, Paris, Dublin, Nantes, Antwerp, Hamburg, Frankfurt i Stuttgart.

Iz jedne bogate i raznolike karijere proizašlo je mnogo multi-platinastih albuma, nevjerojatna lista fantastičnih pjesama i preko 100 milijuna prodanih albuma diljem svijeta. Na ovoj turneji, Stingovi će najveći hitovi biti reinterpretirani u potpuno drugačijem tonu zahvaljujući Jorge Calandrelliju, David Hartleyu, Michel Legrandu, Rob Mathesu, Vince Mendozi, Steven Mercuriu, Bilul Rossu, Robertu Sadinu i Nicoli Tescariu. Odabrane pjesme uključuju najpopularnija Stingova ostvarenja poput “Roxanne,” “Next To You,” “Every Little Thing She Does Is Magic”, “Every Breath You Take,” “Englishman in New York,” “Fragile,” “Russians,” “If I Ever Lose My Faith in You,” “Fields of Gold,” i “Desert Rose.” 

Kako bi upotpunili ovu najočekivaniju turneju, Deutsche Grammophon ovoga ljeta izdaje CD pod imenom Symphonicities. Na novom studijskom albumu naći će se pjesma  “Every Little Thing She Does Is Magic” koja je nedavno objavljena. Na albumu će se naći  najdraže pjesme iz vremena The Police, poput “Roxanne” i “Next To You,” kao i pjesme iz Stingove solo karijere: “Englishman in New York,” “I Burn for You,” “Why Should I Cry for You” i “She’s Too Good For Me,” te još mnoge druge. Producent albuma Symphonicities su Rob Mathes i Sting, a suradnici su Elliot Scheiner (Steely Dan, Fleetwood Mac) i Claudius Mittendorfer (Interpol, Franz Ferdinand).
 
Interes Stinga da kolaborira s orkestrom pojavio se početkom 2008. godine kada ga je legendarni Chicago Simfonijski orkestar pozvao da zasvira s njima. Nakon preinaka na pojedinim pjesmama, Sting se pridružio orkestru i to ga je iskustvo inspiriralo da dalje istražuje sve mogućnosti surađivanja s orkestrima. Tako se pridružio i Philadelphia orkestru na komemoraciji 153. obljetnice Muzičke Akademije.
 
“Nastupi s Chicago Simfonijskim orkestrom i Chicago orkestrom su doista vrhunac moje karijere. Ponosan sam što mi se pružila prilika da idem na turneju s Kraljevskim filharmonijskim orkestrom gdje sam dobio mogućnost igranja s potpuno novim muzičkim bojama i ponovo skladati pjesme koje su bile poveznica u mojoj 30 godina dugoj karijeri” - komentirao je Sting. 

Kraljevski simfonijski koncertni orkestar do sada je nastupao s međunarodno poznatim glazbenicima; od opernih velikana poput Andree Bocelli, Bryn Terfeal, Renée Fleminga, Kiri Te Kanawe i pokojnog Luciana Pavarottija do popularnih kulturnih ikona: Burt Bacharach, George Benson, Michel Legrand, Diana Krall, Tina Turner i Randy Newman. 
Stingu će se na ovoj veličanstvenoj turneji pridružiti i Dominic Miller (Stingov dugogodišnji gitarist), David Cossin, Jo Lawry (vokal) i Ira Coleman (basist).

Turneju promovira Live Nation, dok je producent RZO Entertainment Inc. u suradnji s Universal Music Classical Management. Kompletna turneja je pod pokroviteljstvom Xeroxa.

“Oduševljeni smo prilikom da budemo dio ove jedinstvene i uzbudljive turneje koju će Sting predstaviti svijetu” kaže Arthur Fogel (Presjednik Live Nation Global Touringa) “Kombinacija orkestra i Stingovog neupitnog glazbenog talenta, nesumnjivo će rezultirati jednim čarobnim glazbenim događajem.”.

Christa Carone, presjednica marketinških komunikacija u Xeroxu kaže: Sponzorstvo Stingove svjetske turneje 2010. pruža priliku Xeroxu da prezentira ne samo Stingov legendarni talent već i industriju zabave. "Svaki dobar koncert ovisi o tome kako glatko stvari prolaze u ‘backstageu’ i to je uloga koju Xerox igra iza scene sa svojim klijentima. Naša tehnologija i usluge podržavaju potrebe ove turneje kako bi se oni usmjerili na ono što rade najbolje: pružaju fanovima Stinga diljem svijeta čarobnu glazbenu večer."

Ulaznice za ovaj poseban glazbeni doživljaj u prodaji su od 18. lipnja na svim prodajnim mjestima Eventima i to po sljedećim cijenama:
VIP parter: 500 kn
PARTER sredina: 450 kn
PARTER: 400 kn
TRIBINAdolje: 400 kn
TRIBINA gore: 350 kn
LOŽA: 800 kn

Svi članovi Fan Kluba ulaznice mogu kupiti u pretprodaji koja počinje u srijedu, 16. lipnja u 10 ujutro i traje do 17. lipnja u 15h, a po članu se mogu kupiti najviše 4 ulaznice. Posjetite www.sting.com i provjerite kako postati članom Fan Kluba.


Pregled događanja
Petak, 05.11.2010.Lady Gaga u Areni Zagreb
Petak, 24.09.2010.Guns n' Roses u Areni Zagreb
Ponedjeljak, 08.11.2010.Sting u Areni Zagreb

Zadnje novosti


 Music Info
 Pregled događanja
 Glazbeni oglasnik

Radogost prevoditelji