Upiši ključne riječi:
MUSIC INFO|PREGLED DOGAĐANJA|GLAZBENI OGLASNIK|STATUS ONLINE|MARKETING|KONTAKT 19.03.2024.


Novi album grupe Morcheeba "Blood Like Lemonade"   Ispis  E-mail 
26.07.2010.

"Blood Like Lemonade" (Matrix/Pias/Menart) naziv je novog albuma grupe Morcheeba. Novi materijal Morcheebe je na ovome albumu ponovno obogaćen glasom pjevačice Skye Edwards. Osebujna Sky vratila se Paulu i Rossu Godfreyu kako bi snimili još jedan album u petnaestogodišnjoj karijeri.

Skye se okušala u solo karijeri, a pjevačice koje su došle nakon nje, ipak nisu zadovoljile visoke kriterije ostatka grupe. Godinama su tražili ovaj album - temeljen je na zvuku njihovih ranijih klasika poput Who Can You Trust? i Big Calm koji su odveli na nova egzotična mjesta.

"Uvijek smo mislili kako ćemo ponovno raditi sa Skye. Kada smo napravili prva četiri albuma, znali smo da je to magična formula. Nakon nekog vremena smo poželjeli pauzu, Sky je željela snimiti svoj solo album jer raditi u bandu može biti malo ograničavajuće. Prije šest mjeseci sam došao kod nje u London, predložio joj da se ponovno okupimo i razgovarali smo o novom albumu" – rekao je Ross, napominjući kako se Sky svidjela ideja i neke stvari koje su Paul i on već napisali, kemija se ponovno dogodila, a rezultat je ovaj odličan album.

"Na solo albumima sam sama pisala stihove, a kad sam u Morcheebi, trebam samo napraviti melodiju u čemu sam uistinu dobra, a stihove prepuštam Paulu. Ponekad me pita kako vizualiziram pjesmu, imam li neku priču i onda on napiše stihove vezane uz priču" – kaže Skye.

Album je najavljen pjesmom Even Though. Pjesma je inspirirana intervjuima astronauta, a zvuk disanja u pjesmi je zapravo disanje astronauta u njegovoj kacigi.

CD
Crimson
Even Though
Blood Like Lemonade
Mandala
I am The Spring
Recipe for Disaster
Easier Said Than done
Cut to the Bass
Self Made Man
Beat of the Drum



Koncerti
Petak, 05.11.2010.
Lady Gaga u Areni Zagreb
Petak, 24.09.2010.
Guns n' Roses u Areni Zagreb
Ponedjeljak, 08.11.2010.
Sting u Areni Zagreb


 Music Info
 Pregled događanja
 Glazbeni oglasnik

Radogost prevoditelji